Wednesday, November 07, 2007

Teg-lah Aku!

Ini lah pertama kali aku di-teg oleh seseorang sepanjang aku ber-blog. Teg ni datang dari Cik Aziya Marcee ;) Terima kasih sebab ingat kat aku. Aku ingat aku ni tak meninggalkan sebarang kesan dan jejak dalam dunia "pem-blog-an" (ada ke perkataan ni?) ;P

Teg ni tentang "Apakah Screenshot Desktop PC Anda?", hehe. Dan inilah rupa desktop notebook aku. Dengan latar-belakang hitam (sebab hitam ni senang nak masuk dengan apa-apa wallpaper), di tengah-tengah ada collage gambar-gambar yang memenuhi memori aku dengan kegembiraan, kebahagiaan dan ketenangan, huhu

Bila aku kusut, kerja banyak, buntu, risau, marah, penat, haus, lapar, pening, sakit, sedih, aku cuma perlu klik butang Show Desktop dan tengok collage tu saja. CINTA. Itulah ubat segala ubat untuk aku.. :)

And owh ya, berbanding Cik Aziya, aku suka ikon selagi jumlah kesemuanya GENAP dan BOLEH DIBAHAGI kepada 2 BAHAGIAN, tanpa menempel di atas gambar wallpaper aku. Ikon-ikon ini pula MESTI disusun dalam posisi cermin, dengan seimbang tengah, tepi, kiri dan kanannya untuk mewujudkan perasaan aman dalam diri aku (freak!) haha.

Dan seterusnya aku teg siapa-siapa yang dah membaca post aku ni.
Silakan!



Tak mau sudah.

14 comments:

erik said...

eh! cenggitu rupenyer desktop dier...hehe desktop sy burux, penuh icon separuh monitor, hehe bkan ape, senang sket, terus open...

_s.u.e.r.i.e said...

huhhu... sama la erik
pape yg aku slalu gune, sume aku bubuh kt desktop.. mostly sume yg berkaitan ngan keje la..
yang agak2 tak penting, aku letak kt sudut kanan.. yg frequently use, sume letak blah side kiri.. hehe

btw aku x pasan lak ulasan psal susunan icon.. dok bercite psal kesah disebalek desktop wallpaper jegh.. ekekekeke

kesimpulan nye... aku di-tagged!!!!

*heartbeat* said...

desktop saya dikonker oleh hubby saya!!

hi! (tumpang lalu blog ke blog)

Azzu said...

to erik:
tak ske ke desktop bb? xsemak cam desktop awak, boo! :D

to suerie:
desktop semak2 ni boleh meningkatkan risiko kerabunan yang serius taw x? :|

to heartbeat:
ya, kaum lelaki kan mmg suke mengongker, hehehe :P

*sila sila*

*heartbeat* said...

ada bantahan jika saya menge-link kan blog anda atas nama

cik azzu desktop cool?

;p

Azzu said...

to heartbeat:
tiada bantahan yang arif! hehe
lagi memalukan sbb saya dah awal2 menge-link blog kamu tanpa meminta izin, maaf ye! huhu :">

Ikmal Ibrahim said...

heh...aku kembali, sila layari blog aku, rupe same, cuma link sahaja berubah, untuk kesenangan masa depan, dan maka dengan itu aku telah ditag oleh ko dah aku akan mengepost satu entri bertajuk "My Desktop"...

tumpanglalu said...

desktop aku tiada rupa mungkin sbbnya xda apa yg menarik. dpt digmbrkn spt ini:

Start> System Properties> Advanced> Performance Settings> Visual Effects> Custom> tiada sekotak pun yang aku tanda.

so apa kaitannya suma ni dgn rupa desktop aku? begini..

Display Properties> Themes: Windows XP (Modified)> Desktop Background: none sbb aku delete sumanya cuma guna basic background color biru muda> Appearance: aku ejas paling minimum.

emm paham kot? :)

Azzu said...

to ikmal:
yeay. kamu kene teg! hehe. bagus2, blog da jalan balek. update blog selalu ye :)

to tumpanglalu:
bagi seseorang yg menggunakan windows 2000 professional, sy agak kurang arif dgn windows XP :"> hehe (sy tau, sy agak ketinggalan) ;P tp sy cukop selesa dgn windows 2000.

dr penerangan kamu, jelas sekali, background kamu cume sebuah kaler biru yg kosong, dipenuhi ikon2 (mungkin juga tidak kalau ikon siket) dan apa2 display windows xp theme (modified) termasuk ikon2 tersebut cukop xcantek rupenye sbb appearance dah ejas minimum. hehe. btol ke? :P

Fad said...

owh. kena taged dah la nih erk. occay occay. *laju2 wat post baru*

Azzu said...

to fad:
yeayyy ;D

Aziya said...

kelessss.... janji tak serabut.. kan Azzu kan ???? Aku cukup aje lah letak dua icon.... huhu

next time aku pun nak buat wallpaper sendiri.....

Azzu said...

to aziya:
desktop kau sunggoh ZEN sekali dgn ikon yg minimum, hehe. tp bagi seseorang yang pemalas dan gilekan shortcut seperti aku, tu yg letak byk2. toolbar quicklaunch aku dlu ade 15 ikon (haha) ;">

jgn igt collage tu aku buat sendri. dgn kemudahan collage picassa, segalanya mungkin! ;)

tumpanglalu said...

btui tu azzu! background cuma hamparan kaler biru yg kosong dan juga ikon adalah sdikit. ia seolah xda feel. bersegi dan lemau kalernya. namun aku senang begitu. mcm azzu yg senang dgn windows 2k pro :)