Wednesday, October 31, 2007

Khas Untuk Mereka Yang Buta Perut

Senario: Beratur di LRT Wangsa Maju pada suatu pagi untuk ke pejabat...


- Tren Muncul - (Sila buat sound effect sendiri)

(Berkata Dalam Hati):
Aku tak boleh nak masuk lah bodohhhh. Yang kau orang tolak-tolak ni pesal? Takde sivik! Kecik-kecik tak nak mampus, dah besar nak buat orang lain mampus! Baghal! Keldai! Aduh sakit!!! DAMN! (Kaki aku dipijak abang gemuk bersaiz Shrek. Abang Shrek senyum sumbing pada aku. Aku buat-buat tak nampak dengan maintain cool sambil layan Frank Sinatra di iPod)


- Sejurus Masuk Ke Dalam Tren -

(Masih Berkata Dalam Hati):
Oi kau! Kau perempuan cute berbaju hijau! Bukan main cantik kau bersandar kat palang besi tengah-tengah gerabak ni. Bapak kau dah chop kan tempat tu untuk kau ya? Lepas tu, kami dalam 10 orang tersepit ni nak berpaut di mana? Kat tocang kau? Poket kau? Tetek kau? Bangang!! Tak considerate lansung! (Tren mula bergerak. Kami, 10 orang yang malang tiada tempat berpaut terhuyung-hayang nak tumbang. Nak berpaut di palang besi, palang besi pun tak nampak disandar cik berbaju hijau ni). Karang, kalau aku selinap je tangan aku belakang kau, kau kata aku lesbian syok kat kau pula! Minta ampun dik, akak tak suka pegang bontot perempuan kecuali bontot akak sendiri taw! <-- Tiba-tiba je ;P

(Aku perhati riak wajah seorang mamat cina sebelah aku. Muka ketat beb tengok cik baju hijau ni. Tiba-tiba mamat ni hulur tangan dia ke arah palang besi. TERpaksa lah TERgesel bontot cik baju hijau ni.)

Cik Baju Hijau Bodoh: HEIIIIII!!!
(Sambil jeling mamat cina dan raba-raba bontot sendiri) <-- Jangan risau dik, bontot adik tak hilang pun. Bodoh.

(Mamat cina buat muka toya. Aku nak tergelak)

Kesimpulannya: Orang-orang yang suka bersandar di palang besi LRT diwaktu-waktu sesak hakikatnya memang SUKA DIRABA.


So, RABALAH mereka tuan-tuan dan puan-puan! RABA DENGAN GUSTO! Yeah!




p/s: Banyak gila aku guna parenthesis, hehe ;D

Aku Ni Pemalas

Ada orang tanya aku kenapa tak update blog? Alahai....yang betulnya aku ni memang malas sikit. Tiap-tiap hari, ada saja idea aku nak tulis, tapi itulah..aku MALAS.

Tolong pukul aku sikit.

Kalau malas jangan buat blog, pandai! Nak tutup sayang pula, ya lah, banyak juga aku dah tulis sejak terbabit dengan blog ni. Cerita ada, luahan hati ada, sajak-sajak jiwang berkarat-karat ada...Kadang-kadang bila baca balik kelakar, sedih ada, malu dengan diri sendiri pon ade, hehe ;P

Apa-apa lah Cik Mahzura!!!