Friday, September 11, 2009

Air Pasang Dalam Surut Pukul Lima

Majlis perkahwinan aku dengan Erik telah berlansung dengan jayanya pada 27 Jun 2009. Terima kasih banyak-banyak pada kawan-kawan yang sudi datang ke majlis kami di Teluk Intan tu. Terjumpa juga aku dengan muka-muka lama yang tak sangka aku jumpa kembali...(Hi Hisyamuddin and wife!). Kawan-kawan dari ofis lama Compurex pun ada..thanks for coming Aliza & Family, Ijan & Family, and of course Gjie & Chapinat! Rindu sangat-sangat kat kau orang!

Terima kasih yang tak terhingga juga dari kami kepada kawan-kawan yang melepak sekali dari mula majlis sampai ke sesi outdoor sampai ke majlis selesai! Apex, Nazar, Zai, Raja, Renee, Airul, Ijad dan Joe..U guys rawk! Dari dua (2) orang fotografer rasmi, menjadi tujuh (7) orang fotografer kesemuanya sebab masing-masing bawak kamera! Cuma Zai saja yang tak bawak kamera, tapi Zai orang penting tu...kalau tak kerana dia, mana lighting nak cantik masa shoot hari tu. Tak gitu Zai? Kekeke ;)

Walaupun Teluk Intan bukannya dekat, tapi kamu, kamu dan kamu semua datang juga ke majlis kami. Memang terharu sangat-sangat rasanya. Please keep in mind yang kau orang bukan lagi orang asing di rumah keluarga aku. Bila-bila rasa nak singgah, nak bermalam, jemputlah datang ke kediaman Amri OK?

BTW, beberapa hari selepas majlis adalah masa-masa yang sangat meletihkan dan aku serta suami bercadang untuk escape sekejap ke suatu tempat yang kurang sesak dengan periuk-belanga, pinggan-mangkuk, kerusi-meja, khemah-khemah, bla bla bla...and so, kami pek barang kecil-kecilan dan menuju ke Pangkor. Ini bukanlah honeymoon atau percutian terancang, kerana bila kami sampai di sana, kami pun agak terpinga-pinga tak tahu di mana nak tempah penginapan. Nasib baiklah selepas parking kereta ada seorang kakak tu menegur kami tentang arah sebenar ke jeti (kami jalan menyenget ke? ;P) dan bertanyakan samaada kami berminat untuk menempah penginapan. Akhirnya kami menempah penginapan selama tiga (3) hari dua (2) malam di sana.

Fortunately, kami datang pada waktu yang paling bagus! Air laut tengah "mati", meaning, sewaktu air pasang atau surut, ombak adalah perlahan dan kecil, dan menyebabkan pantai Pangkor pada waktu itu sangat bersih, putih, dan air laut sangat-sangat, (ulang suara) sangat-sangat, BIRUUUUU!!! Wauuuu...Sepanjang aku ke Pangkor, tak pernah aku nampak air laut kat situ biru macam tu! Walaupun air laut dah sampai ke paras tengkok, kami masih boleh nampak ibujari kaki kami! Tahun depan time macam ni bolehlah ke Pangkor lagi...Di sebabkan hari yang kami pergi tu tengah-tengah minggu, so orang tak ramai dan berjalan berdua-duaan tepi pantai sambil berpegangan tangan terasa seolah-olah pantai itu Ahmad Albab KAMI yang punya, kekeke ;P

Tiga hari rasa macam pejam-celik saja. Sekejap sangat! Paling tak puas sekali, naik motor ronda-ronda pulau, rasa tak habis lagi keliling Pangkor yang sekangkang monyet tu. Tapi tak mengapalah..cukuplah untuk mengubat kepenatan kami waktu tu. Berat betul rasanya kaki nak melangkah balik ke Teluk Intan. Sesampainya di jeti kami memborong makanan laut. Lepas ni, sure ada orang tu gatal-gatal muka dan tangan sebab banyak mencekik sotong gula, kekeke, kesian beliau.. ;*

video

p/s: Cinta, nanti real honeymoon kita kumpul-kumpul duit pergi Höfn & Selfoss ya? ;)

4 comments:

dizzyfly said...

Azzu,
Pernah try berkayak keliling Pangkor tu? I did, masa kursus yang berjumpa Edward. Masa tu memang dah tak nampak dah air biru ke tak. Lemah segala badan bila kena berkayak tu. Lepas tu sumpah takmo kayak lagi. Hehehe.

Aku A-Z-Z-U said...

saya pernah berkayak, tapi tak penah la smpi keliling pulau. time tu berkayak kat pantai tanjung bungah dengan adik lelaki saya, siap pakai life jacket kaler oren ghau ghau lagik. mungkin disebabkan ade jacket tu dgn kami berdua terjerit2 menyanyi lagu geylang si paku geylang, so taklah rase takut sgt, lagipun i'm quite a swimmer u know, cewah ;P

bali said...

Samo la kito berhoneymoon kek Pangkor!

Aku A-Z-Z-U said...

bali, pangkor is not that beautiful compared to pulau2 di sebelah pantai timur, tapi tempatnya mmg sgt nice kan? ;)