Monday, May 21, 2007

"Let Me Tell U..."

Jangan salah sangka, aku BUKAN mencuba untuk menulis dalam Bahasa Inggeris kembali dalam post kali ni. No, no....jangan tersilap :D Aku memang dah kurang minat berbahasa Inggeris, sebab aku rasa dengan berbahasa asing aku jadi kurang rapat dengan masyarakat. :|

Haha...Ok ok, ini excuse sambil lewa, memang tak boleh dimaafkan! Aku sebenarnya memang dah tak berminat. End of story. Tapi apa-apa pun, tujuan aku post kali ni memang ada kaitan dengan tajuknya - "Let Me Tell U"

Let Me Tell U beberapa perkara tentang diri aku...

  • "Aku ni kebiasaannya akan diserang migraine yang agak luarbiasa juga sakitnya setiap kali masuk jam 04.30 petang waktu bekerja"

  • "Aku akan selalunya pesan nasi tambah dan lauk lebih dari hari-hari biasa bila awalnya aku berazam cuma nak makan nasi separuh"

  • "Aku selalu teringatkan "Tentang Seseorang" yang dekat dihati aku tu dengan kekerapan setiap minit at least sekali"

  • And finally..."Aku ada mencipta sebuah lagu bertajuk "Let Me Tell U A Story" untuk diperdengarkan kepada kau orang semua"
Hehehe....cerita panjang-panjang sebenarnya nak beritahu yang itu aje, yang aku ade mencipta sebuah lagu kunun-kunun terinspirasikan dari Bjork. Huuheee ;"> Sila la dengar ya? Jangan kutuk suara aku yang penyek tu lebih-lebih. Komen la pedas-pedas kalau berani. Aku tumbok perut kang ;P



Vokal, Lagu dan Lirik: Azzu
Susunan Muzik: Erik

Terima kasih banyak-banyak untuk Erik ;D Kalau tak kerana dia yang rajin nak rekod tengah-tengah malam buta (kat studio ofis dia pula tu!), nak susun, nak edit semua ni tak tercapailah cita-cita aku nak merealisasikan lagu eksperimen main-main ni, hehe. Dengan aku kepenatan menunggu dia selesai nak susun dan edit tu semua, sampai aku tertidur-tidur atas lantai! Memang seronok ;D Tengs Sayang for all the effort ;* Mwa! Mwa!

14 comments:

_s.u.e.r.i.e said...

waaaaaaaaaaaaaaa...
sedapnye sore beh.. auwww!!
tak sangke yu pndai nyanyi..
ai try dgr bebetul.. neh btul ke sore yu.. mmg tadapat detect.. mmg tak mcm yu... lembut jegh sore.. haha! opsss.. :D mane gi beh ai yg ganas neh.. ;p

Azzu said...

arggagaga :"> time kasey. ingatkan nak kumen lagu, tp kumen suare plak, hehe. ai da bwat platik sergeri kat suare ai, tu yg x bunyi cam ai dah tu beh ;P

Anonymous said...

good work azzu! keep it real aite..cayalah!! its really cool beb -faisal rais (euphoria)-

Azzu said...

thanx faisal!!! euphoria pon ape kurangnye! nanti kalau ade demo lagi pass la ye? ;D

ilmar said...

azzu, u should make more songs lah babe. seriously it was good effort.

lagu simple, muzik mmg to da heart lah. seb baik x leh donlot...



*p/s: nak lyric :p

Azzu said...

thanx ilmar! huheeee!!! ;D
sebnarnye mmg ade 2-3 lagu lagi, tp belom direkod secare senonoh ;p
azzu menunggu kelapangan masa encik erik untuk mengganggu beliaw dgn kerja2 tambahan tanpa gaji ni ;P

nak lirik? btol ke ni? auw! :">
haha. nah amek la lirik simple ni:

let me tell u
of a story
of a young girl
who sold her soul to survive
she forgot happiness can't be bought

let me tell u
how the world
had turned so ugly
to that innocent heart
she won't look back even if she die

oh! but she did died!
emotion fatigueness
and dignity burned down
left nothing of this girl
left nothing of this girl


timekasey again :">

imran said...

awesome, keep it up! cam portishead+ELI pun ade...

wani ardy said...

saya suka orang yang buat lagu sendiri! ^.^

tumpanglalu said...

yeah ada btui kata2mu, terinspirasikan bjork. and much of it too. lenggok sora dan hasilan bunyian. tp apa ke hal kan! cik azzu yg reka dan nyanyi sendri. pedulik la janji cik azzu bahgia dan senang dgnnya. ble rilis cd single ni =)

Azzu said...

to imran: thanx berat sih!~ :)

to wani: timekasey. saye pon suke org yg buat lagu sendiri sekadar suke-suki.

to tumpanglalu: :"> timekasey incek tumpanglalu. alah..buat lagu sekadar mengisi mase lapang begini la. tiru sket sane, tiru sket sini. kalau btol2 nak rilis cd kene jadi diri sendri. kalau tak, xdemaknenye jadi penyanyik. hehe! yeah, saye mmg bahagie! timekasey again! ;D

aziya said...

azzu.... nak tau lirik lagu nie....

aziya said...

ahh. nevermind that.. i'd found it.. hehe

Azzu said...

:D aziya, klau lagu terinspirasi dr bjork, lirik lagu ni plak terinspirasi dr kisah "gadis penjual manchis" gone bad, hehe

3db said...

macam lagu bjork