Thursday, August 09, 2007

Blue Lagoon, PD

Sabtu lepas (4hb Ogos), aku bersiar-siar ke Blue Lagoon PD dengan Erik seperti yang telah dirancang-rancangkan sebelum ini. Malam sebelum tu, aku bersiap-siap membuat sardine sandwich, sotong goreng tepung dengan mashed potato. Erik pon ada tolong-tolong potong timun dengan potong kentang. Heee....sangat helpful! Thanks Sayang!! Excited gila, tak sabar nak ke PD! (Macam la pergi Bali) ;P

Esok harinya, dari KL kami bertolak naik Luna dalam pukul 1.00petang. Belum sampai destinasi, kami dah makan sandwich dengan mashed potato dalam kereta sebab lapar sangat. Sampai Blue La
goon dalam pukul 3.00, kami bersiar-siar dulu keliling pantai. Tangkap gambar puas-puas, gambar pantai, gambar langit, gambar aku, gambar Erik, gambar aku, gambar aku lagi, gambar aku lagi satu. Haih! Asyik gambar aku aje! ;D



Pantai Blue Lagoon cantik, landai, dan banyak bertebing pasir. Dah berjalan sampai ke tengah laut pun masih jumpa tebing pasir di tengah-tengah. Anak-anak ketam lari-lari bawah kaki. Takut juga kalau-kalau terpijak, tapi rasanya impossible sebab ketam kecil ni lagi pantas masuk lubang pasir. Lepas pusing-pusing baru perasan perut dah lapar balik, kami pun bentang tikar bawah pokok rhu yang cantik sangat (gambar di bawah) hehe ;D


Kami tunggu sampai senja sikit baru balik. Tapi sebelum tu kami minum-minum di gerai ABC tepi pantai tu. Rasa macam tak mahu balik rumah bila tenguk senja, bila dengar bunyi ombak, khayal sungguh! I just love beaches!! ;) Bila la agaknya nak bercuti lagi...Tapi kami dah buat keputusan untuk bercuti sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan lepas ni! Yeayyy..Tak sabar nak tunggu September, harap-harap tiada aral sebelum puasa bermula ;D



4 comments:

_s.u.e.r.i.e said...

wah... besh nye tinguk tempat neh beh, ai pn tetibe tingin lak nak bercandaan kt situ.. ;">

btw beh.. btul kate erik, beliyaw dah tembam.. hakhak! rase cam nak cecubet jegh pp dier tuh.. pewut pn bole tahan juger, ade mcm tilam bono tak beh rase nye? ;p

Azzu said...

blue lagoon ni oke la beh..beach yg snonoh paling dekat ngan kl ;D

egege..tilam bono? tabaek taw beh ni! tilam bono keras, beliaw dunlopilo ;P

Fad said...

bercuti mmg sonok. ai ske gak sri bayu punye pantai. bersih skit. hehe.

Azzu said...

sri bayu dekat2 blue lagoon gak ye? xplak singgah ke situ, maybe next time ;)